60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΜΑ – 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΜΑ: Μία ξεχωριστή βραδιά!

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με τη λαμπρότερη στην ιστορία του συλλόγου, εκδήλωση, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, εορτάστηκε χθες στις 18:00, 23 Νοεμβρίου 2010, η επέτειος των 60 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών Αεροπορίας (ΣΜΑ) καθώς και των 30 χρόνων από την ίδρυση του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ).

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, παρευρέθησαν πλήθος επισήμων από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και πρεσβευτές και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών όπως και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των μεγαλύτερων βιομηχανικών άμυνας και αεροδιαστημικής της χώρας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου του ΕΣΜΑ κ. Πάνου Τ. Ξενοκώστα, και ακολούθησε ομιλία του κ. Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Θ. Παγκάλου. Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο Πρέσβης του Βασιλείου της Ολλανδίας κ. Cornelius van Rij, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο χωρών, Ελλάδος και Ολλανδίας στον αεροπορικό τομέα. Μετά τον κ. Van Rij, σε παρόμοιο εγκάρδιο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία του Διευθυντή της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, Συνταγματάρχη Thomas Moffat, ο οποίος τόνισε και αυτός με τη σειρά του την αγαστή κοινή πορεία των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.  Σύντομους χαιρετισμούς απήυθηναν οι κκ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο Δρ. Στέφανος Τσολακίδης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής  και μέλος του ΔΣ του ΕΣΜΑ, έκανε μία αναλυτική παρουσίαση της συνεισφοράς της ΣΜΑ στην Αεροπορική Ανάπτυξη της Ελλάδος.

Ακολούθησε έπειτα συζήτηση με θέμα τις «Σύγχρονες Πλατφόρμες – Νέες Τεχνολογίες  – Σύγχρονη Υποστήριξη  – Σύγχρονη Αεροπορία». Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος ΕΣΜΑ και οι συμμετείχαν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των κάτωθι εταιρειών:

1.    Ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας, και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS

2.    Ο κ. Αναστάσιος Φιλιππάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από μεγάλα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα και τελέστηκε κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  παράλληλα με την ευγενική υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί μέσω της ιστοσελίδας οπτικοακουστικό υλικό της εκδήλωσης.

Το ΔΣ του ΕΣΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *