8 Νοεμβρίου 2019 Γιορτάζουμε την Πολεμική Αεροπορία

Ο ΕΣΜΑ, ο σύλλογος των Μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας γιορτάζει τη μεγάλη οικογένειά του. Μια οικογένεια με ιστορία 89  χρόνων από την ίδρυση του αυτοτελούς κλάδου της Πολεμικής Αεροπορίας, που προήλθε από τη συνένωση της Στρατιωτικής και Ναυτικής Αεροπορίας, οι οποίες είχαν ήδη 20 χρόνια ένδοξης παρουσίας με πολεμική δράση στην Ελλάδα.

Στα 89  χρόνια αυτοτελούς παρουσίας της, με συνεχή επιχειρησιακή δράση, η Πολεμική μας Αεροπορία έχει αναρίθμητες ένδοξες στιγμές ενώ συμμετέχει διαχρονικά σε έναν μακροχρόνιο ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγεται στο Αιγαίο. Έναν πόλεμο και μια επιχειρησιακή εκπαίδευση με τραγικές ανθρώπινες απώλειες που ήταν, συμμαθητές, φίλοι και συνάδελφοι.

Γιορτάζουμε και τιμούμε όλους τους Αεροπόρους, ιδιαίτερα όμως τους χαμένους φίλους και συναδέλφους, που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος σε πόλεμο και ειρήνη.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει και με μια άλλη επέτειο, τη συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυση του τμήματος Μηχανικών της Σχολής Ικάρων της γνωστής σε όλους ΣΜΑ, που είναι αναπόσπαστο τμήμα της Σχολής Ικάρων από τη δημιουργία του, το 1949.

Στη διάρκεια των 70 αυτών χρόνων λειτουργίας της, η ΣΜΑ έχει δώσει στην ΠΑ πάνω από 1600  στελέχη σε ειδικότητες Μηχανικού Αεροσκαφών, Μηχανικού Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Αεροπορικών Εγκαταστάσεων. Στελέχη που εισέρχονται στην Σχολή Ικάρων με κορυφαίες βαθμολογικές επιδόσεις, προορισμένα να ηγούνται των επιχειρήσεων υποστήριξης και να συνδράμουν καθημερινά στην υποστήριξη των Οπλικών Συστημάτων, μέσων  και εγκαταστάσεων της ΠΑ.

Με την επιστημονική κατάρτιση που συνεχίζεται και στη διάρκεια της υπηρεσίας τους με απόκτηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, ικανά να σχεδιάζουν τροποποιήσεις και βελτιώσεις που μειώνουν το κόστος συντήρησης αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των Οπλικών Συστημάτων και μέσων της ΠΑ.  Να τυποποιούν και να εκσυγχρονίζουν πρότυπα και διαδικασίες συντήρησης, να εκπονούν κριτήρια προμήθειας και να αξιολογούν νέα αποτελεσματικά οπλικά συστήματα.

Στελέχη που ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους στην ΠΑ αποτελούν ένα λαμπρό επιστημονικό δυναμικό που γίνεται ανάρπαστο από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Που στελεχώνουν ως καθηγητές πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά ιδρύματα όλου του κόσμου.

Ένας λοιπόν ακόμη λόγος, κατά την πανήγυρη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών να τιμήσουμε τα 70 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς των Μηχανικών της. Των αφανών αεροπόρων που αγωνίζονται νύχτα και μέρα για το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας καθιστώντας την δύναμη αποτροπής για κάθε επιβολέα της εθνικής μας κυριαρχίας.

Χρόνια πολλά στη Πολεμική μας Αεροπορία !

Αίεν Υψικρατείν


Με εκτίμηση

Το ΔΣ