Η νέα ιστοσελίδα του συλλόγου

Φίλοι και συνάδελφοι,
Καλώς ήρθατε στον ανανεωμένο ιστοχώρο του συλλόγου μας.
Μέσα σε αυτόν θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που περιείχε η παλαιότερη ιστοσελίδα, αλλά και πολλές περισσότερες.
Ο νέος ιστοχώρος έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνει και να διευκολύνει την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των μελών.
Πρώτα από όλα, έχει δημιουργηθεί μία ενότητα Μελών, η οποία περιέχει:

  • Χώρο κοινωνικής δικτύωσης, στον οποίο τα μέλη μπορούν να βρουν άλλα μέλη και να τα κάνουν φίλους τους, παρακολουθώντας τις δραστηριότητές τους. Ο χώρος αυτός έχει αναπτυχθεί στα πρότυπα γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Myspace, αλλά είναι αποκλειστικά για τα μέλη.
  • Φόρουμ συζητήσεων, όπου τα μέλη μπορούν να θέσουν οποιαδήποτε ζητήματα, ερωτήματα, προβληματισμούς, παράπονα ή προτάσεις έχουν σχετικά με το σύλλογο, την επιστήμη, την επαγγελαμτικής τους καριέρα.

Ο χώρος Μελών είναι ιδιωτικός και έχουν πρόσβαση μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη για λόγους ασφάλειας.
Μέλη μπορούν να γίνουν μόνο οι εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΣΜΑ, πατώντας το σύνδεσμο Εγγραφή από την Κεντρική Σελίδα ή πατώντας εδώ. Κατά την εγγραφή, ζητούνται βασικά στοιχεία (όνομα χρήστη, κωδικός, σειρά αποφοίτησης) και το αίτημα αποστέλλεται στο διαχειριστή για έγκριση. Μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας, ενώ μπορεί (συνίσταται ανεπιφύλακτα) να συμπληρώσει και άλλα στοιχεία για τον εαυτό του, καθώς και ένα πλήρες βιογραφικό.
Η ιστοσελίδα περιέχει άλλες δύο δυνατότητες που προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των μελών:

  • Μία αρχειοθήκη, όπου μπορούν να αποθηκεύονται αρχεία και έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή. Τα αρχεία μπορούν να αποθηκεύονται σε φακέλους και υποφακέλους, λειτουργώντας ως ένας πλήρης δικτυακός χώρος κοινής αποθήκευσης αρχείων, αλλά μόνο για τα μέλη.
  • Έναν χώρο προβολής φωτογραφιών, στον οποίο μπορούν να τοποθετούνται φωτογραφίες, κατανεμημένες σε ενότητες και να προβάλλονται είτε μία προς μία, είτε με τη μορφή παρουσίασης (slideshow).

Επιπλέον, υπάρχει μία ενότητα για την παρουσίαση Νέων. Κάθε μέλος μπορεί να υποβάλει τα σχόλιά του κάτω από κάθε νέο άρθρο, κάνοντας την πληροφόρηση πιο διαδραστική, στα πρότυπα ενός blog site.
Έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια, έτσι ώστε η ιστοσελίδα αυτή να αποτελεί ένα ιδιωτικό club μόνο για μέλη. Έτσι, πολλές ενότητες της είναι “κλειδωμένες” για τους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν πρόσβαση μόνο σε γενικές πληροφορίες του συλλόγου.
Παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, ώστε να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα των δεδομένων, κυρίως των εν ενεργεία αξιωματικών της ΣΜΑ, επιθυμούμε η ιστοσελίδα αυτή να είναι εξωστρεφής. Για το λόγο αυτό είναι σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.
Η δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του ΕΣΜΑ είναι ακόμα στην αρχή και για το λόγο αυτό υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να τελειοποιηθεί. Θέλουμε η βελτίωση αυτή να γίνει με τη δική σας συνδρομή, διότι μόνο τότε θα έχει αξία.
Πάνω από όλα, όμως, αυτό που θέλουμε είναι η νέα ιστοσελίδα να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι αξκοι της ΣΜΑ, εν ενεργεία και μη, να ξαναπλησιάσουν το σύλλογό και να πιστέψουν σε αυτόν.
Φιλικά
Γεν. Γραμματέας ΕΣΜΑ
Επγος ε.α. Νικόλαος Μπόσινας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *