Συνεστίαση 55ης ΣΜΑ, ΕΣΜΑ και ΕΛΙΝΑΑΣ την 6-11-07

Αγαπητοί Συνάδελφοι της 55ης ΣΜΑ
Χαιρόμαστε πολύ που αποδεχθήκατε την πρόσκληση μας για μια πρώτη επαφή με τον ΕΣΜΑ. Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να σας γνωρίσουμε πριν φύγετε για τις Μονάδες σας και με δύο λόγια να σας προτρέψουμε να γίνετε μέλη του ΕΣΜΑ και του ΕΛΙΝΑΑΣ δύο  χώρων  που πιστεύουμε ότι εκφράζουν τις προσδοκίες και τα όνειρα κάθε  νέου Αξιωματικού της ΣΜΑ
Σαν πρώτο βήμα σκεφτήκαμε ότι θα ήταν σκόπιμο να βραβεύσουμε τις καλύτερες διπλωματικές εργασίες για κάθε ειδικότητας στην διάρκεια αυτής της εκδήλωσης  και να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητές μας και πού στοχεύουμε. Αυτό που χρειάζεται βέβαια είναι να δείτε ποιοί είναι οι σκοποί του συλλόγου και να τι μπορεί να σας προσφέρει τόσο στην διάρκεια της σταδιοδρομίας σας αλλά και πέρα απ΄αυτή. Πολλές από τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα μπορέσετε να δείτε στην ιστοσελίδα μας (www.esma.gr).
Επιγραμματικά και μόνον σας λέμε ότι ο ΕΣΜΑ έχει ήδη στο ενεργητικό του την διενέργεια τριών Αεροπορικών Συνεδρίων ενώ το ΕΛΙΝΑΑΣ την διενέργεια δύο συνεδρίων «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης οίκο του «Economist».
Το τρέχον έτος καταφέραμε να καταρτίσουμε και μία μελέτη για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους της δικής μας προέλευσης και να την υποβάλλουμε επίσημα στην Ηγεσία της Π.Α ώστε να υπάρχει κοινός παρανομαστής των αιτημάτων μας στα θέματα αποδοχής και καταξίωσής μας στον εργασιακό χώρο που αποφασίσαμε να ενταχθούμε με την θέλησή μας.  Η μελέτη αυτή είναι καταχωρημένη στην ιστοσελίδα μας.
Θέματα  άλλα όπως είναι το θέμα αναγνώρισης του πτυχίου μας και των διεξόδων που υπάρχουν πάνω σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν επίσης στην ιστοσελίδα μας.
Ένα άλλο θέμα που θέλουμε να μας απασχολήσει από εδώ και πέρα είναι η κατάρτιση μίας ακόμη μελέτης για την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών στην Σχολή. Κάθε άποψη στην κατεύθυνση αυτή από νέους ανθρώπους  που βίωσαν πρόσφατα τα κάθε λογής προβλήματα  είναι καλοδεχούμενη και θα μας βοηθήσει τα μέγιστα  αν συνοδεύεται και από το κατάλληλο υλικό υποστήριξης.
Μεγάλη πρόοδος υπήρξε στο θέμα δημιουργίας λογαριασμού αλληλοβοηθείας των μελών μας. Ήδη ο λογαριασμός 155-482214-54 μας στην Εθνική Τράπεζα διαθέτει 12.000€  μετά την δωρεά 10.000 € του κ. Σ. Τσολακίδη της 20ης σειράς, την δωρεά 1.200€ του κ. Γ. Κεπίδη της 29ης σειράς και των συνδρομών  των λοιπών μελών του ΕΣΜΑ. Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή των δύο συναδέλφων πέρα από ευπρόσδεκτη είναι υπόδειγμα προς μίμηση από όλους μας και μάλιστα ανεξαρτήτως ποσού. Η ευαισθητοποίηση όλων μας προς τον τομέα αυτό θα μπορούσε να αποφέρει άμεσα  ένα πολύ σημαντικό ποσό, αν σκεφτεί κανείς ότι κατά την διάρκεια των υπολοίπων καθημερινών δοσοληψιών του θα μπορούσε να καταθέτει στον ανωτέρω λογαριασμό μια φορά το μήνα το ισόποσο ενός καφέ { 2,5€ * 12μήνες = 30€/έτος } Αν δε καταφέρουμε και ευαισθητοποιήσουμε το 1/3 μόνον των εν δυνάμει μελών μας τότε το ποσό  που μπορεί να μαζευτεί είναι της τάξεως των 12.000€ επιπλέον. Σας καλώ λοιπόν σε μια σταυροφορία  με όραμα να κάνουμε τον λογαριασμό αυτό την συγκολλητική ουσία  σφικτής συναρμογής των μελών με τον ΕΣΜΑ, παρά το γεγονός ότι απευχόμαστε να τον χρησιμοποιήσουμε. Τελειώνοντας και χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας είμαι υποχρεωμένος να σας θυμίσω τον νόμο του Murphy  σύμφωνα με τον οποίο «ότι είναι  δυνατόν να συμβεί, θα συμβεί ».
Επομένως καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε ήθελε προκύψει. Ήδη ένα μέρος αυτού του ποσού διατέθηκε σε  εν ενεργεία συνάδελφο που αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο οικογενειακό πρόβλημα.
Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη κατατεθεί από τον συνάδελφο κ. Σ. Τσολακίδη της 20ης σειράς η πρόθεσή του να στηρίξει κάθε ενδιαφερόμενο με μηχανισμό αιμοδοσίας που έχει ο ίδιος αναπτύξει σε συνεργασία με το
Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ της περιοχής Μελισσίων. Επομένως καλό είναι κάθε ενδιαφερόμενος για το θέμα να απευθύνεται στον ΕΣΜΑ για παροχή περαιτέρω οδηγιών.
Τέλος καταβάλλεται προσπάθεια  να δημιουργηθεί ένα λεύκωμα φωτογραφιών από τις δραστηριότητες των μελών μας κατά σειρά . Μέχρι σήμερα έχουν ψηφιοποιηθεί  οι φωτογραφίες που μας έχουν στείλει μέχρι και την  37η σειρά. Σας καλούμε λοιπόν να μας στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες από τα χρόνια της Σχολής  για ενημέρωση του λευκώματος αυτού.
Θυμίζω για μια ακόμα φορά, ότι η επιτυχία  του Συλλόγου βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του σε μια σειρά από τομείς όπως η ενασχόληση με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας, η δημιουργία νέας για το ΕΛΙΝΑΑΣ, η συλλογή ετήσιων συνδρομών και δωρεών, η διάθεση χρόνου για την έκδοση του περιοδικού, ή μελέτη και επίλυση των προβλημάτων εκσυγχρονισμού του καταστατικού – εάν και εφόσον προκύψουν υλοποιήσιμες προτάσεις βελτιστοποίησης – με πρώτη από όλες την τακτοποίηση των ετήσιων συνδρομών των μελών ώστε αυτά να είναι καταρχήν ταμειακώς εντάξει και να μην εμποδίζεται η λειτουργία του Συλλόγου από προβλήματα μιζέριας και εσωστρέφειας. Έτσι, θα αποκτήσουν το δικαίωμα καταχώρησης στην ιστοσελίδα μας και στο τριμηνιαίο περιοδικό που σκεπτόμαστε να εκδώσουμε από το 2008, των απόψεών τους,, των διπλωματικών τους εργασιών, καθώς  και όλα τα  προνόμια ενημέρωσης που είναι δυνατόν να τους προσφέρει ο ΕΣΜΑ. Ταμειακώς εν τάξει θεωρούνται όλα τα μέλη που ενεγράφησαν ή πλήρωσαν την ετήσια συνδρομή τους των 40€, ή έχουν καταθέσει σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς τη συνδρομή των 40€ για το έτος 2007.

  • ALPHA BANK: 154 002002002468
  • ΕΜΠΟΡΙΚΗ : 84212903

Παρακαλούνται όλα τα εν δυνάμει μέλη μας μέσα στα οποία συγκαταλέγεστε και εσείς να καταθέσουν την ετήσια συνδρομή τους σ’ έναν από του ανωτέρω λογαριασμούς και να μας αποστείλουν με φαξ (210-3318894) φωτοαντίγραφο του εντύπου της τράπεζας που συμπλήρωσαν μαζί με την αίτηση εγγραφής τους.
Τέλος με την παρούσα επιστολή, θέτω για σκέψη, συζήτηση και κατάθεση απόψεων το θέμα εορτασμού των 60 χρόνων της ΣΜΑ, που πρέπει να εορτασθεί περί τα τέλη του έτους 2008 και πρέπει να μας απασχολήσει πολύ περισσότερο από την απλή πραγματοποίηση μιας εορταστικής εκδήλωσης. Επίσης, κατά την άποψή μου πρέπει να συνδυαστεί με την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου ή κάποιας σειράς ημερίδων πάνω στους εν δυνάμει τομείς αρμοδιότητας και εξειδίκευσής μας.
Φιλικότατα,
Υποπτέραρχος (TA) ε.α Δημήτριος Μ.Πετρίδης
Πρόεδρος Δ.Σ   ΕΣΜΑ