Συνάντηση Δ.Σ ΕΣΜΑ με Α.ΓΕΑ

Την 24η Μαΐου 2007 αντιπροσωπεία του Δ.Σ του ΕΣΜΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Ταμία επισκέφθηκε τον κ Α/ΓΕΑ αφενός μεν στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης αλλά και προκειμένου να ζητήσει την συνδρομή της Π.Α, σε μια σειρά από θέματα που μας ενδιαφέρουν. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στον τομέα «Ανακοινώσεις».
Αθήνα, 25 Μαΐου 2007
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Την 24η Μαΐου 2007 αντιπροσωπεία  του Δ.Σ του ΕΣΜΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Ταμία επισκέφθηκε τον κ Α/ΓΕΑ αφ΄ενός μεν στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης αλλά και προκειμένου να ζητήσει την συνδρομή της Π.Α σε μια σειρά από θέματα  που μας ενδιαφέρουν.
Το επιγραμματικό θεματολόγιο της συνάντησης ήταν το ακόλουθο:
α. Χρησιμοποίηση του Ε.Σ.Μ.Α σαν ένα σύγχρονο “thinktank” σε θέματα όπως η αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών της Σχολής Ικάρων, η Υποστήριξη ή οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
β. Οικονομική στήριξη σε ετήσια βάση.
γ. Εξασφάλιση  ταχυδρομικών διευθύνσεων των εν ενεργεία συναδέλφων για αποστολή εκδοθησομένου περιοδικού.
δ. Δυνατότητα γραμματειακής υποστήριξης από κληρωτό.
Επειδή το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και έδειξε ενδιαφέρον για τα προς συζήτηση θέματα πέραν μιάς γρήγορης ανάλυσης που επιχειρήσαμε, θεωρήσαμε σκόπιμο να του εγχειρίσουμε έναν φάκελο με τα ακόλουθα θέματα ενδιαφέροντος Π.Α που είναι δυνατόν να μελετηθούν από τον ΕΣΜΑ στην κατεύθυνση λειτουργίας της με οικονομικότερο τρόπο.
1.                  Η Υποστήριξη της Π.Α στο κατώφλι του 21ου Αιώνα .
Α.  Επισυνάπτεται Διάλεξη που δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΣΜΑ την 30η Απριλίου 2007 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο στα πλαίσια της 5ης Διεθνούς Έκθεσης «Αποθήκη, Μεταφορές, Logistics ‘07».
Β.   Χρησιμοποίηση  Νέων τεχνολογιών και Τρόπων Ενεργείας (Concepts) όπως Διαδίκτυο, Ευρυζωνικότητα ,  Performance based Logistics, Διεύρυνση Κύκλων Συντηρήσεως προϊόντος του χρόνου κ.λ.π.
2.                  Έγκαιρη απαλλαγή από άχρηστο υλικό με ταυτόχρονη εξασφάλιση πόρων και αποδέσμευση πολύτιμων αποθηκευτικών χώρων Μονάδων & Εφοδιαστικών Κέντρων.
3.                  Διακλαδική αντιμετώπιση κοινών αποθεμάτων κατά το πρότυπο των Βρεττανικών και Γερμανικών Ε.Δ.
4.                  Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα θέματα Υποστήριξης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
5.                  Απαλλαγή από την αγκύλωση των συμβατικών κτιρίων από beton armee και επαναδιαμόρφωση προτύπου ελαφρής σπονδυλωτής ( modular) μεταλλικής κατασκευής (τύπου ISOBAU, GLASSART κ.λ.π) που εξασφαλίζουν ταχύτητα ανέγερσης, ευκολία συντήρησης και κλιματισμού κατά περίπτωση για τα υπόστεγα  συντήρησης Α/Φ & Ε/Π  και των περιμετρικών τους συνεργείων, σύμφωνα με τα παγκοσμίως κείμενα πρότυπα βιομηχανικών χώρων.
6.                  Χρησιμοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Α.  Επισυνάπτεται  Επιστολή που εστάλη στον κ.ΥΕΘΑ και τον προκάτοχό του από το μέλος μας κ. Γεώργιο Θ.Παπαδόπουλο της 11ης σειράς,  για την κάλυψη των Ενεργειακών Αναγκών των Μονάδων των Ε.Δ. με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Β.   Ενδεικτική δραστηριότητα στο θέμα των φωτοβολταϊκών συστημάτων από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
7.                  Αναβάθμιση Επιπέδου Σπουδών στη Σχολή Ικάρων ανεξάρτητα από τα προβλήματα (Αυτοδιοίκηση) που ενδεχομένως δημιουργούνται από τον νόμο πλαίσιο των ΑΕΙ και το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν τα Α.Σ.Ε.I.σε αυτά.
Α.  Επίπεδο και Αριθμός Τακτικών Καθηγητών βασικών μαθημάτων.
Β.   Ειδικότητες
Γ.   Συγγράμματα  και Βιβλιογραφία.
Δ.   Δημιουργία και Λειτουργία Εργαστηρίων σε κλίμακα συμβατή με το μέγεθος και τις δυνατότητες χρηματοδότησης ( Virtual Labs versus Wind Tunnel installations).
Ε.   Μεταπτυχιακές Σπουδές
8.                  Θεσμική αναβάθμιση του νέου νόμου περί Ιεραρχίας και Προαγωγών ώστε τα ελάχιστα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι Μηχανικοί Αξκοί να περιγράφονται με ακρίβεια όπως για τους Ιπταμένους Αξκούς αλλά και τους Μηχανικούς των άλλων Κλάδων των Ε.Δ. και όχι μόνον μέχρι τον βαθμό του Επγού
Θεωρούμε  πολύ σημαντικό ότι ο κ. Α/ΓΕΑ δέχθηκε όχι μόνον να εξετάσει τρόπους ικανοποίησης όλων των αιτημάτων μας  του επιγραμματικού θεματολογίου αλλά και επέμεινε να μάθει την γνώμη μας πάνω στο θέμα  « Γιατί  παραιτούνται συνέχεια οι Αξκοί της ΣΜΑ». Πέραν της πρώτης εντύπωσης που άμεσα του δώσαμε, την οποία συναρτήσαμε με έλλειψη οράματος αλλά και την επί σειρά ετών μη ικανοποίηση θεσμικών  (παράγραφος 8 ανωτέρω) & οικονομικών αιτημάτων .Έτσι δεσμευτήκαμε να του στείλουμε γρήγορα την άποψή μας  για το θέμα απόλυτα τεκμηριωμένα.
Μετά τα παραπάνω σας καλώ να αναλώσετε  λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να μας στείλετε  τις απόψεις σας για το σοβαρό αυτό θέμα αλλά και τα προσωπικά σας βιώματα (όσων για διάφορους λόγους παραιτήθηκαν) προκειμένου να έχουμε πρόσφατα στοιχεία σαν υλικό υποστήριξης της κίνησης που θα κάνουμε.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Υποπτέραρχος (ΤΑ) ε.α. Δημήτριος Μ. Πετρίδης
Πρόεδρος  Δ.Σ. Ε.Σ.Μ.Α
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 29 – 5 – 2007

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *