Επιστολή κ. Τσολακίδη στο περιοδικό ΠΤΗΣΗ

Επιστολή του συναδέλφου Στέφανου Τσολακίδη της 20ης σειράς στο περιοδικό «Πτήση» για τις παραιτήσεις των Αξιωματικών της ΣΜΑ
Οι Παραιτήσεις των Αξιωματικών της ΣΜΑ

Ένα τεράστιο κύμα παραιτήσεων των Αξιωματικών αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών Αεροπορίας (Σχολή Ικάρων / Τμήμα Μηχανικών) έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες. Τα εξαίρετα στελέχη παραιτούνται κατά δεκάδες αποδυναμώνοντας ανησυχητικά την Πολεμική Αεροπορία – την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δυστυχώς το φαινόμενο δεν είναι νέο. Ανέκαθεν οι Αξιωματικοί της ΣΜΑ (ένα από τα υψηλότερα πνευματικά δυναμικά της χώρας, σύμφωνα με ειδικές μελέτες) αναγκάζονταν να ακολουθούν πρόωρα τον δικό τους δρόμο εκτός στρατεύματος αναπτύσσοντας με επιτυχία το σύγχρονο ελληνικό αεροπορικό περιβάλλον: Ολυμπιακή Αεροπορία, ΥΠΑ, ΕΑΒ, Αεροπορικές Σχολές, Βιομηχανίες, εκδόσεις βιβλίων και πληθώρα αεροπορικών και μη δραστηριοτήτων μέσα από διαφόρους αεροπορικούς φορείς.

Εδώ και πενήντα χρόνια έχουν επωμισθεί το τεράστιο έργο της πτησιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας, του δημόσιου οργανισμού με το υψηλότερο τεχνολογικό επίπεδο και τον ακριβότερο εξοπλισμό, διοικώντας το 70% του προσωπικού που είναι τεχνικοί, έχοντας φέρει σε πέρας πέντε δύσκολες περιόδους εκσυγχρονισμού αεροσκαφών και αεροδρομίων.

Η έλλειψη οράματος, οι ισχνές απολαβές και η ισοπεδωτική αντιμετώπιση από την Πολιτεία οδηγούν τους επιστήμονες αυτούς, που παλεύουν εδώ και 30 χρόνια για τα δικαιώματα τους, σε αξιοπρεπή αναχώρηση. Ελπίζουμε οι ευαίσθητες ηγεσίες να βρουν χρόνο επιτέλους και να ασχοληθούν με το σοβαρό αυτό θέμα για το γενικότερο καλό.

Δρ. Στέφανος Τσολακίδης
Πρόεδρος Ελλην. Ινστιτούτου
Αεροναυτικής & Αστροναυτικής
Δυστυχώς, η αποψίλωση της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, γενικότερα από στελέχη είναι μια κατάσταση που παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις. Εάν, μάλιστα, δεν υπάρξει σύντομα σχετική μέριμνα, το πρόβλημα θα αρχίσει να επηρεάζει τη μαχητική ικανότητα των ΕΔ. Εμείς, πάντως, από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *