Συνδιοργάνωση Ημερίδας για την Κοινωνική Προσφορά της ΠΑ

Συνδιοργάνωση Ημερίδας με θέμα

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ  – Το ειρηνικό πρόσωπο της αεροπορικής μας ισχύος»

Η ΕΑΑΑ, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑΣΥΒΕΤΑ), ο Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ), ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Α-ΣΣΑΣ), ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ), ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΑΣΥΔΑ) και ο Σύλλογος Αποστράτων Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΑΙΡ), υιοθετώντας πρόταση του Προέδρου του ΣΑΣΙ Απτχου (Ι) ε.α. Ευάγγελου Γεωργούση, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ – Το ειρηνικό πρόσωπο της αεροπορικής μας ισχύος» την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 18:30 στο Πολεμικό Μουσείο.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να αναδείξουμε και να τιμήσουμε το έργο που προσφέρει η ενεργός ΠΑ στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας και καθήκον, να αναδεικνύουμε την προσφορά του προσωπικού της ΠΑ αλλά και των ΕΔ, που πέρα από την κύρια επιχειρησιακή αποστολή τους, συνεισφέρουν πολύ σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες στον Ελληνικό Λαό, 365 ημέρες τον χρόνο, σε κάθε στιγμή του 24ώρου, ακόμη και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Τα αντικείμενα που θα καλυφθούν εστιάζονται κυρίως στην Αεροπυρόσβεση, στις Αεροδιακομιδές Ασθενών και στην Έρευνα-Διάσωση, αλλά περιλαμβάνουν επίσης και άλλους τομείς όπως Αερομεταφορές Μοσχευμάτων, Διασώσεις Ναυαγών, Απεγκλωβισμούς Σεισμοπαθών, Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, Έλεγχο Θαλάσσιας Ρύπανσης , Ενίσχυση Απόρων, Διάσωση Αποκλεισμένων, Ρίψη Εφοδίων, Εκχιονισμό Δρόμων, Επιτήρηση Δασών, καθαρισμό Ακτών, Παροχή Μετεωρολογικής Υποστήριξης, Αιμοδοσία και Υγειονομική Φροντίδα Ακριτών. Θα προηγηθεί μια σχετική ιστορική αναδρομή που θα γίνει από τον Υπτχο (Ι) ε.α. Π-Β Παπαδάκη.

Οι ομιλητές που εκτός απρόοπτου θα καλύψουν τις παραπάνω θεματικές ενότητες, θα είναι, πέρα του Υπτχου (Ι) ε.α. Π-Β Παπαδάκη, ο Απτχος (Ι) ε.α Κ. Καλαμάτας, ο Απτχος (Μ) ε.α. Θ. Γιαννιτσόπουλος, ο Ασμχος (ΥΙ) Ν. Κυριακόπουλος του 251 ΓΝΑ και ο Ασμχος (Μ) Γ. Καντεράκης της ΔΑΥ/Γ6. Το πάνελ ομιλητών θα συντονίζεται από τον Αρχιπλοίαρχο ε.α. Ι. Αντωνιάδη , Πρόεδρο του Σ.Α./Σ.Σ.Α.Σ.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές θα τιμήσουν το προσωπικό της ΠΑ αλλά και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων σε αυτό το κοινωνικό έργο, επιδίδοντας τιμητικά αναμνηστικά ως ακολούθως:

  • Στον Α/ΓΕΑ, για το προσωπικό της ΠΑ, από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Α.
  • Στον Αρχηγό Λιμενικού, για το προσωπικό του που συμμετέχει στις αποστολές Ε-Δ, από τον Πρόεδρο του Σ.Α.Σ.Ι.
  • Στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την συνεργασία στις αποστολές αεροπυρόσβεσης, από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α.
  • Στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, για το προσωπικό του που συμμετέχει στις αποστολές αεροδιακομιδών υγείας, από τον Πρόεδρο του Σ.Α.Σ.

Την εκδήλωση θα κληθεί να τιμήσει δια της παρουσίας του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας των Κομμάτων της Βουλής, καθώς και Υπουργοί της Κυβέρνησης, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το επιτελούμενο από την Π.Α έργο.

Το κείμενο της ανακοίνωσης μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή PDF από εδώ.

Οι συνδιοργανωτές