Συζήτηση στη Βουλή Περί Σταδιοδρομίας και Εξέλιξης στις ΕΔ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού κύριος Σπύρος Δανέλλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης  για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις», στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων,  προς τιμή του εξέφρασε απλά τα αυτονόητα.

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ) τον ευχαριστεί και τον συγχαίρει, ελπίζοντας η πράξη του να βρει μιμητές.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της αρχαιότητας των μηχανικών της ΠΑ (απόφοιτοι ΣΜΑ) και συγκεκριμένα είπε:

«……………………………..  Ακόμη, επανέρχομαι σε ένα ζήτημα που παγίως έχει αιτηθεί Το Ποτάμι, σχετικά με την άρση της διαχρονικής αδικίας που συνεπάγεται η μη βαθμολογική εξομοίωση των αξιωματικών μηχανικών της Σχολής Ικάρων με τους μηχανικούς συναδέλφους τους των άλλων Όπλων. Πρέπει να επέλθει η ισονομία και εντέλει η κανονικότητα στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας και για αυτό το λόγο σας καταθέτω και το σχετικό υπόμνημα του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις λοιπές διατάξεις.»

Το ΔΣ ΕΣΜΑ